miercuri, 15 decembrie 2010

Clatite aperitiv







Iti trebuie: 

  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 550 ml lapte
  • ulei
  • sare.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g branza de vaci
  • 1 lingura unt
  • 100 g smantana
  • sare
  • 1 gogosar
  • marar.
Pregatesti asa: 
  1. Cerni faina intr-un vas, ii faci o adancitura in mijloc si adaugi ouale, laptele si un praf de sare.
  2. Bati compozitia cu telul pana nu mai raman cocoloase, dupa care adaugi 2 linguri de unt si amesteci.
  3. Compozitia trebuie sa-ti iasa ca o smantana subtire, pe care o las sa se odihneasca jumatate de ora.
  4. Incalzesti intr-o tigaie jumatate de lingura de ulei si le prajest cate 1 minut pe fiecare parte.
Pregatesti umplutura asa: 
  1. Freci branza cu untul si cu un praf de sare, adaugi smantana, mararul si amesteci.
  2. Intinzi apoi pe o clatita 2 linguri de crema de branza, asezi gogosar taiat felii si rulezi clatita strans.
  3. Dupa ce o tii la frigider 1 ora, o tai bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu