miercuri, 15 decembrie 2010

Chec de legume







Iti trebuie:

  •  300 g conopida
  • 300 g morcovi
  • 3 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura faina
  • 2-3 fire de tarhon
  • 500 g ceapa
  • patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust
  • ardei gras rosu
  • galben
  • masline pentru ornat.
Pregatesti asa ca sa-ti iasa 3 piureuri separate: 
  1. Cureti legumele asa: de la morcovi inlaturi coaja, de la conopida frunzele si cotorul si de la ceapa foile exterioare, dar si pe acelea care (eventual) nu sunt bune in interior.
  2. Speli foarte bine toate legumele si pe urma faci astfel: tai morcovii rondele si ii fierbi timp de 10 minute in apa cu sare.
  3. Conopida o fierbi separai pana se farama, iar verdeturile le toci marunt .
  4. Faci cate un piure din morcov, apoi din conopida, iar ceapa o tai cat mai marunt.
  5.  Amesteci apoi separat morcovul cu tarhonul, ceapa cu patrunjelul, iar conopida ramane singura.
  6. In fiecare din cele 3 amestecuri adaugi cate un ou, 1/3 din laptele amestecat cu faina si la fiecare potrivesti de sare si piper.
  7. Ungi o tava cu unt si rastomni intai piureul de conopida, apoi pe cel de morcov si ultimul, cel din ceapa.
  8. Dai forma la cuptor, la bain-marie, la foc iute, pentru o ora.
Cum servesti: 
  1. Cand s-a racit putin, rastorni continutul tavii pe un platou.
  2. Il poti aduce la masa cald sau rece dupa cum vor musafirii.
  3. El e bun si asa, si asa!
Cum decorezi:
          Ornezi cu rondele de ardei gras rosu, fasii de ardei gras galben si jumatati de masline fara samburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu