Iti trebuie:
- 300 g conopida
- 300 g morcovi
- 3 oua
- 1 cana lapte
- 1 lingura faina
- 2-3 fire de tarhon
- 500 g ceapa
- patrunjel
- sare
- piper dupa gust
- ardei gras rosu
- galben
- masline pentru ornat.
- Cureti legumele asa: de la morcovi inlaturi coaja, de la conopida frunzele si cotorul si de la ceapa foile exterioare, dar si pe acelea care (eventual) nu sunt bune in interior.
- Speli foarte bine toate legumele si pe urma faci astfel: tai morcovii rondele si ii fierbi timp de 10 minute in apa cu sare.
- Conopida o fierbi separai pana se farama, iar verdeturile le toci marunt .
- Faci cate un piure din morcov, apoi din conopida, iar ceapa o tai cat mai marunt.
- Amesteci apoi separat morcovul cu tarhonul, ceapa cu patrunjelul, iar conopida ramane singura.
- In fiecare din cele 3 amestecuri adaugi cate un ou, 1/3 din laptele amestecat cu faina si la fiecare potrivesti de sare si piper.
- Ungi o tava cu unt si rastomni intai piureul de conopida, apoi pe cel de morcov si ultimul, cel din ceapa.
- Dai forma la cuptor, la bain-marie, la foc iute, pentru o ora.
- Cand s-a racit putin, rastorni continutul tavii pe un platou.
- Il poti aduce la masa cald sau rece dupa cum vor musafirii.
- El e bun si asa, si asa!
Ornezi cu rondele de ardei gras rosu, fasii de ardei gras galben si jumatati de masline fara samburi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu