Iti trebuie:
- 4 dovlecei
- 300 g file de somon
- 2 linguri unt
- cateva ramuri de marar
- 1 lingura hrean ras
- 100g germeni de soia, frunze de macris, de untisor, chives sau cozi de ceapa verde
- sare
- piper.
- Taiati dovleceii (pe lungime) in felii cu grosimea de 2 - 3mm, fara sa-i curatati.
- Opariti feliile timp de 3 - 5 minute cu apa sarata si piperata, apoi scoateti-le intr-un vas cu apa rece.
- In acest fel, feliile isi vor pastra culoarea placuta.
- Scurgeti-le de apa si stergeti-le cu servetele.
- Tocati cat mai marunt mararul si amestecati-l cu hreanul ras fin si cu untul.
- Ungeti feliile de dovlecel cu un strat din acest amestec si puneti deasupra cate o felie de somon, taiata la fel de mare ca felia de dovlecel.
- Presati sa se lipeasca bine cele doua felii, apoi rulati-le si prindeti rulourile cu scobitori, ca sa nu se desfaca.
- Puneti aceste rulouri pe un "pat" verde din germeni de soia, macris, untisor, frunze crude de hrean, chives sau cozi de ceapa verde, taiate in segmente de 5-10cm.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu