miercuri, 15 decembrie 2010

Rulouri festive









Iti trebuie:

  • 4 dovlecei
  • 300 g file de somon
  • 2 linguri unt
  • cateva ramuri de marar
  • 1 lingura hrean ras
  • 100g germeni de soia, frunze de macris, de untisor, chives sau cozi de ceapa verde
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Taiati dovleceii (pe lungime) in felii cu grosimea de 2 - 3mm, fara sa-i curatati.
  2. Opariti feliile timp de 3 - 5 minute cu apa sarata si piperata, apoi scoateti-le intr-un vas cu apa rece.
  3. In acest fel, feliile isi vor pastra culoarea placuta.
  4. Scurgeti-le de apa si stergeti-le cu servetele.
  5. Tocati cat mai marunt mararul si amestecati-l cu hreanul ras fin si cu untul.
  6. Ungeti feliile de dovlecel cu un strat din acest amestec si puneti deasupra cate o felie de somon, taiata la fel de mare ca felia de dovlecel.
  7. Presati sa se lipeasca bine cele doua felii, apoi rulati-le si prindeti rulourile cu scobitori, ca sa nu se desfaca.
  8. Puneti aceste rulouri pe un "pat" verde din germeni de soia, macris, untisor, frunze crude de hrean, chives sau cozi de ceapa verde, taiate in segmente de 5-10cm.
  9. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu