Iti trebuie:
- 1 avocado
- 150 g peste fript, fara oase, sau o conserva de peste in sos tomat
- 1 lamaie
- 2 masline
- 1 ardei rosu
- 1 caisa
- 1 lingura cu gem
- visine, 1 felie de mar
- Taie avocado in doua, pe lung, apoi scobeste miezul, jumatate il pui intr-un castron, jumatate in altul.
- Amesteci jumatate din miez cu pestele si zeama de la jumatate de lamaie. Poti adauga jumatate in altul. si cateva bucatele de ardei.
- Trecem la cealalta jumatate, pe care o amestecam cu gemul. Poate fi de visine, de macese, de cirese, sa fie mai acrisor.
- Umpli jumatate de avocado cu compozitia asta si lasi la rece 20 de minute. Cand s-a intarit crema, formezi bufnita: doua felii de lamaie, ochii. Doua felii de maslina, cu doua bucatele de ardei, ochii. O fasie de ardei, nasul.
- Trecem la cealalta jumatate de avocado, pe care o amestecam cu gemul. Poate fi de visine, de macese, de cirese, sa fie mai acrisor.
- Umpli cealalta jumatate de avocado, dai la rece. Scoti si formezi soarecele: doua jumatati de caisa, urechile.
- Dintr-o visina faci nasul. Urechile si nasul le fixezi cu scobitori. Ochii, din doua faramite de banana fixate cu cuisoare.
Avocado este numit untul saracilor acolo, in Mexicul natal. Contine foarte multe grasimi, ceea ce il face si un excelent substitut de carne in bucataria vegetariana. Contine de asemenea cu 60% mai mult potasiu decat bananele, vitamina E, vitamina K si vitamina B.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu